torstai 8. toukokuuta 2014

Riemukaaret 1991


Riemukaaret

Ihan yksittäinen omanlaisensa sekatekniikkateos on tämä Riemukaaret. Jostain syystä se myös sai aikanaan niin suuren erityisaseman, että - kuten kuvasta näkyy - Tiina Éno otatti siitä ja itsestään ihan virallisia valokuvia. 

Yksi niistä painettiin kutsukorttiinkin. Vielä en ole arkistoista löytänyt kuvia itse BE´19 -gallerian näyttelystä, mutta nyt aikomuksena olikin esitellä lähinnä tämä yksittäinen taulu.


Sen nimittäin valitsi itselleen yksi Tiina Énon hyvä ystävä pian taiteilijan kuoleman jälkeen. Minua tietenkin kiinnosti, että miksi juuri tämä taulu lukuisien mielestäni vaikuttavampien teosten joukosta.

Ystävä perusteli lyhyesti näin: "Kivat värit ja muodot, onhan siinä selvä kuva, eikä utua!"

Nyt taulu on hänen olohuoneessaan, mikä tuntuu minusta oikein hyvältä. Itsekin siellä pari kertaa vuodessa vierailen, voin yrittää seuraavalla kerralla onkia omistajalta lisää ajatuksia hänelle niin rakkaasta taulustaan.

Minua kovasti kiinnostaa, mitä tauluja tiloihinsa valinneet ihmiset niistä ajattelevat ja miten valintansa perustelevat. Jossain vaiheessa pidän pienen haastattelukierroksen, vaikka läheskään kaikkien myytyjen teosten nykyisiä koteja en tiedä.

Ohessa huvin vuoksi muisto valintatilanteesta äidin työhuoneella silloin, kun se vielä oli minun hallinnassani. Taulu oli jossain vaiheessa saanut äidin toimesta oikein kehyksetkin. Minä ehkä pitäisin siitä enemmän ilman.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti