maanantai 4. elokuuta 2014

Espoon kulttuurikeskus 2009

(Joko taitelijan itsensä tai minun ottamat kuvat.)

Tiina Énon näyttely Tapiolassa toukokuussa 2009 oli menestys. En muista, mitä sieltä myytiin, mutta tarkoitankin nyt sitä, että kokonaisuus oli hieno. Ja tunnelma avajaisissa loistava, niin kuin se nyt yleensä aina olikin alkujännittyneisyyden jälkeen. Paikalla oli paljon ystäviä ja sukulaisia, ja muistan itsekin siitä vielä lähteneeni jatkamaan iltaa terassille.

Minä olin taas saanut pitää huolen avajaistarjoiluista, eli boolista. Nyt kai jo voi puolen vuosikymmenen jälkeen tunnustaa, että salakuljetimme paikalle viiniä ja booliaineksia. Yhden virallisen vodkapullon ostimme kulttuurikeskuksen ravintolalta, josta ne loputkin alkoholit olisi pitänyt kalliisti lunastaa. Lähdimme kapinalinjalle. 


Ennen vieraiden saapumista äiti tapansa mukaan pakotti minut ottamaan kuvia itsestään ja teoksistaan. Se oli aina yhtä aikaa hauskaa ja väkinäistä, mutta nyt tietenkin ajattelen että hyvä kun tuli kuvattua itse taiteilija valmiiden töidensä kanssa. Vaikkei kuvien laatu nyt aivan päätä huimaa - olisiko ollut käytössä vain äidin kännykkäkamera - niin hyviä muistoja ne ovat.


Minä pidin, ja pidän vieläkin, suuresti tämän aikakauden töistä. Sekä grafiikoista että isoista maalauksista. Äiti oli ollut talvella Italiassa, mistä ehkä kumpusi vielä tavallistakin poikkeavampi energia ihan teoksiin asti. Meneillään oli muutenkin hyvä elämänvaihe.


Alla olevan kaltaisia tummia maalauksia on melko vähän, ainakin minun hallussani. Yhdessä on pieni naarmu, joten veikkaan että sen saan pitää itse ja hyvä niin.


Tiina Éno oli selkeästi itsekin tyytyväinen Espoon kulttuurikeskuksen näyttelyyn ja sen saamaan palautteeseen. Kokonaisuus oli vaatinut suuren työn.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti